2008 m. spalio 26 d., sekmadienis

Firefox profiliai (2) (kaip tai padaryti?)

Tęsiant praeitą rašinuką... nors lifehacker labai smulkiai aprašė procesą, pamėginsiu atkartoti viską gimtąja kalba ;)Taigi pradėsim nuo to, kad reikia pasileisti Firefox su Profile Manager'iu. Tam reikia atidaryti naršyklę iš komandinės eilutės su argumentu --profilemanager. Tai turėtų atrodyti taip:
Atsidarys menedžerio langas , kuriame pirmą kartą paleidus bus matomas tik default profilis. Kol kuriame naują profilį, reikėtų nuimti varnelę nuo Don't ask at startup tam, kad nereikėtų kiekvieną kartą paleidinėti naršyklės iš cmd. Sukuriame naują profilį paspausdami Create Profile, suteikiam jam pavadinimą ir Start Firefox. Atsidaro plikas basas standartinis Firefox langas. Susidedame viska ko reikia kažkuriai konkrečiai užduočiai (arba naikinam viską ko neprireiks) ir turime dar vieną Firefox savo kompe :)

Uždėjus atgal varną ant Don't ask at startup, menedžerio langas paleidžiant daugiau nepasirodys. Tam kad atidaryti Firefox su norimu profiliu, sukuriame atskirą nuorodą į firefox.exe su argumentu -P pvz. firefox.exe -P default arba firefox.exe -P GoogleReader. Atidarant skirtingas nuorodas, atsidarinės Firefox su tam tikru profiliu. Norint atidaryti keletą profilių tuo pačiu metu, reikia į nuorodas įdėti argumentą -no-remote

Tam, kad nuorodos nesimaišytų, kiekvieną pavadinam profilio vardu. Galime pasikeisti ir nuorodos ikoną (čia jau mano menas :D)

Jeigu naudojate Firefox kaip default naršyklę, galima pasirinkti kuris profilis atsidarinės kaip pagrindinis. Tam reikėtų nuimti varną nuo Don't ask at startup ir uždaryti Firefox. Tada atidarom bet kokią nuorodą į internetinį puslapį (pvz. Go to home page bet kurioje programoje), atsidarys profilių menedžeris. Pasirenkame norimą profilį ir nuimam varną, kad menedžeris nebelįstų į akis.

Žodžiu geriausias paskutinių dienų mano atradimas (ir daugiausiai naudojamas) Galiu drąsiai rekomenduoti visiems. Sėkmės

Palikite savo komentarą. Ačiū

Rašyti komentarą

egi2ks © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO